Nina Malmberg

Käsikirjoittaja-ohjaaja Nina Malmberg

Nina Malmberg on käsikirjoittaja, ohjaaja, toimittaja ja juontaja. Hän on ollut alalla yli 20 vuotta ja ohjannut muun muassa lukuisia lyhytdokumentteja, reportaaseja ja henkilökuvia. Hän on suorittanut Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteen kandidaatin tutkinnon pääaineenaan tiedotusoppi. Lisäksi hän on suorittanut laajasti teatterin ja taiteen opintoja, koska hurahti niihin ja tiedotusoppi jäi sivuun hetkeksi.

Nina Malmberg on herkkä ajan ilmiöille. Hän katselee maailmaa uteliaana, halukkaana oppimaan ja katsomaan asioita uusista näkökulmista. Tämä näkyy hänen töissään. Katsojalle hän haluaa tarjota koskettavan, liikuttavan ja herättävän elämyksen.

Viimeisin televisiossa nähty Nina Malmbergin ohjelma on puolituntinen dokumenttielokuva Sairaan kaunis koira Ylen Docstop -sarjassa. Se tuli ulos marraskuussa 2018 ja näkyy Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4315122. Seuraava Docstop-sarjaan tuleva dokumentti valmistuu syksyllä 2019. Lisäksi Malmberg tekee ensimmäistä feature dokumenttielokuvaansa Askel Tyhjyyteen.