Marita Rainbird

Luova tuottaja

Marita on työskennellyt kansainvälisellä media-alalla  tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana, kv-jakelijana, projektipäällikkönä sekä kouluttajana vuodesta 1984 lähtien.

Vuosina 2004-2008 Marita vastasi maahanmuuttajille suunnatusta 1,7 miljoonan euron suuruisesta Mundo-mediakoulutus- ja työssaoppimisprojektista Yleisradiossa. Mundon menestystarina oli liikkeelle paneva voima Icebreaker Productions –osuuskunnan perustamisessa vuonna 2010. Vuosina 2009 – 2016 Marita veti voimauttavia media- ja taideprojekteja vähäosaisten lasten ja nuorten parissa Suomessa, Zimbabwessa, Argentiinassa ja Keniassa.

Kansainvälisen liiketoiminnan ja viestinnän lisäksi Marita on opiskellut mm. multimediakäsikirjoittamista, tuottamista ja lastenelokuvien ohjaamista. Vuonna 2018 hän valmistui matkailun ohjelmapalvelutuottajaksi ja julkaisi kaksi eläinsatukirjaa Suomen luonnosta. Vuonna 2020 Marita osallistui Rotary Peace Fellowship–ohjelmaan Chulalongkornin yliopistossa Bangkokissa. Hän ottaa mielellään vastaan uusia haasteita  ja aluevaltauksia maailmanlaajuisesti.

Marita on Icebreakersin hallituksen puheenjohtaja.