Nainen, joka tuli Suomeen

Radio-ohjelma, jossa selviää, miten maahanmuuttajataustaiset naiset ovat löytäneet paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

JAA

Icebreaker Productions tuotti Yle Radio 1:lle 13-osaisen ohjelmasarjan Nainen, joka tuli Suomeen. Ohjelma esitettiin kesällä 2019 ja jaksot olivat kuunneltavissa myös Yle Areenasta 30 päivän ajan.

Sarjan kussakin 50-minuuttisessa osassa on yksi päähenkilö, joka on tullut Suomeen muualta: Syyriasta, Islannista, Afganistanista, Venäjältä, Filippiineiltä, Virosta, Somaliasta ja Kanadasta. He ovat tulleet opiskelemaan, työn perässä, rakkaudesta, paremman elämän toivossa, yhdistääkseen perheensä, sotaa pakoon. Syyt vaihtelevat, kuten myös kokemukset Suomesta ja toiveet uudelta kotimaalta.

Nainen, joka tuli Suomeen avaa kuulijoille oven eri kulttuureista tulleiden naisten kokemusmaailmaan ja heidän arkeensa. Mikä kotoutumisessa on ollut vaikeaa ja mikä on auttanut? Entä millaista on olla nainen Suomessa?

Sarjan toimittaja on Kaisu Nevasalmi ja tuottaja on Kirsi Mattila.

Sarjasta sanottua

On mukavaa, kun haastateltava saa paljon aikaa eikä tahti ole hengästynyt. 

Sarja jota on ollut mielenkiintoista kuunnella ja yllättyä sekä ymmärtää miten vaikeata eri kulttuureiden on aina silloin tällöin käsittää toisiaan. 

…kokonaisuus on suurempi kuin osien summa. Nämä on mieltä avartavia juttuja kuuntelijalle…

Kuva: Yle