Sadelinnun satuja Keniasta

Sadelinnun Satuja Keniasta -hankkeen tarkoitus oli avata Nairobin slummissa asuvien lasten mieli ja aistit ympäristölle ja oman maan luonnon kauneudelle luovien toimintojen ja osallistumisen avulla sekä opettaa lapsia kunnioittamaan elämää ja suojelemaan luontoa.

JAA

Icebreaker Productions toteutti projektin Kabiriassa Nairobissa vuosina 2014 ja 2015 yhteistyössä vuonna 2005 perustetun Bignet Education Centerin kanssa. Se tarjoaa opinahjon alueen haavoittuvassa asemassa oleville lapsille. Projekti palkkasi paikallisia muusikoita, spoken word -artisteja ja av-tuotannon osaajia työskentelemään lasten kanssa iltapäiväkerhoissa.

Idea projektiin syntyi Maritan asuessa Kabiriassa hänen aikaisempien hankkeidensa yhteydessä. Vuosien ajan hän kamppaili päivittäin laiminlyödyn slummin ympäristön haasteiden kanssa. Tarinan kertojana ja media-alan ammattilaisena Marita päätti tehdä asialle jotain ja hyödyntää aiemmin luomaansa audiovisuaalista materiaalia Suomen luonnosta ja eläimistä.

Opettajien, vanhempien ja ohjaajien mukaan hanke vahvisti lasten itsetuntoa, luovaa ajattelukykyä ja koulumenestystä sekä antoi heille unelmia ja toivoa paremmasta huomisesta. Lapset huomasivat myös, että he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa ilmastomuutokseen.

Paikallinen yhteisöradio Mtaani Radio käytti projektiin osallistuneiden lasten ja taiteilijoiden  tekemää musiikkia ja audiotarinoita omissa lastenohjelmissaan. Poliitikot osallistuivat säännöllisesti hankkeen tapahtumiin. Projekti sai useaan otteeseen näkyvyyttä kenialaisessa mediassa: People Daily Newspaper, Citizen Tv, KTN, QTV and K24.

Kymmenen kuukauden pituinen hanke Keniassa vuosien 2014 ja 2015 aikana sai rahoitusta Suomen ulkoministeriöltä. Projektin toteutuksesta vastasi Marita Rainbird.

Lisätietoja hankkeesta täältä.

Rainbird Calling -musiikkivideo

Rainbird Tales Kenya -audiovisuaalinen kirja  


Hankkeessa käytetyt tarinat ja kuvitus on nyt saatavilla kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa:

The Rainbird Tales – Tall Tales about Animals and Nature from Finland

Sadelinnun Satuja – Hullunkurisia tarinoita maaseudun eläimistä ja luonnosta